Advies

Groot groen is net dat stapje verder dan wat je een tuin zou willen noemen. Hierbij bedoelen we bossen, parken en andere groene elementen die ons leefmilieu sieren.

Door onze studie in het Bos en Natuurbeheer en jarenlange ervaring zijn wij goed in staat om praktisch advies te geven hoe dit aan te leggen en te onderhouden.

Erfbeplanting

Boerenerven staan soms midden in een kaal agrarisch landschap. Om het erf te beschermen tegen wind en zon worden er vaak singels om deze erven geplant. Wij komen zelf van het platteland en hebben ervaring opgedaan wat hierbij werkt. Op vele boerenerven wordt nog gewerkt, dus de beplanting moet makkelijk te onderhouden zijn en zo min mogelijk overlast veroorzaken.

Bos & Park

Bossen en parken zijn de grotere tuinen in onze leefomgeving. Wij genieten er van en voelen ons vrij. Om deze grote groene oases veilig en begaanbaar te houden zijn er bepaalde taken waar je als eigenaar niet omheen kunt, denk aan dood hout verwijderen uit bomen langs wegen en paden, maar ook het verwijderen van risico bomen of het oogsten van het hout. Om ook Plant en Dier niet te kort te doen houden wij ons strikt aan de Natuurwet bij het uitvoeren van de diverse werkzaamheden.

Onderhoud van bungalowparken vallen ook onder deze noemer. Vaak zijn deze aangekleed met leuke singeltjes, grasvelden en bomen.

Singels & overige landschapselementen

Bij ons kun je ook terecht voor onderhoud en aanleg van de verschillende Landschapselementen. Wij verstaan onder landschapselementen: singels, kleinere bossen of poelen. Hierbij kun je verschillende beplantingskeuze toepassen, je hebt verschillende wijzen om poelen in te richten en wat voor onderhoud is er nodig? Voor al deze vragen en werkzaamheden ben je bij ons aan het juiste adres. Dit alles in het kader van de Natuurwet. Hierover kun je informatie vinden bij provincie of de Bosgroep maar ook wij kunnen je hierover informeren.  

Voor het aanvragen van subsidie kunnen wij je in contact brengen met de verschillende subsidie verstrekkers.

Boomverzorging & Velling

Borkent Groen Totaal kan je helpen met bomen waar je hinder van hebt of geen raad mee weet. Boomverzorging en Velling zijn voor ons twee totaal verschillende taken die los van elkaar staan. Velling is de laatste keuze die bij ons genomen wordt.

Wij horen dan ook graag wat je ervaringen met de boom zijn en wat de problemen zijn. Daarna zullen we samen de oplossingen doornemen en dan de klus aanpakken waarbij het beste resultaat voor boom en mens gehaald kan worden.  In elk geval is er buiten het verwijderen van een boom nog veel mogelijk om weer plezier en of vertrouwen in de boom te krijgen. Uiteraard staat veiligheid bij ons voorop en zal dit in elke beslissing de hoogste norm zijn. Bij Borkent Groen Totaal maken wij het ons tot een kunst om ook moeilijke bomen te kunnen verwijderen indien dit nodig is. Denk hierbij aan bomen boven huizen, schuren en andere waardevolle bezittingen. Na de velling is het ook mogelijk om de stobbe te verwijderen.