Snoeien

Snoeien doet bloeien, maar het zorgt er ook voor dat planten voor uw tuin niet te groot worden en dat er mooie vruchten aan komen. Door de vele soorten planten die allemaal hun eigen snoeiwijze hebben is het niet altijd even makkelijk om dit goed te doen.

Jaar-rond-onderhoud

Bij Borkent Groen Totaal staan we graag klaar om je tuin compleet vakkundig te verzorgen. Van het maaien van je gazon, het vegen van je terras, het snoeien van je heesters, vaste planten, hagen en bomen, bemesten van de diverse beplantingen of het onkruidvrij houden van borders en verhardingen. Maar ook het schoonhouden van uw dakgoot of het sneeuwruimen van paden en oprit.

Wij nemen graag de taken over waar je niet meer aan toekomt. Natuurlijk werken we ook graag met je samen wanneer we de tuin onderhanden nemen wanneer je dit leuk of interessant vindt.

Bemesting

Van nature staan planten op plaatsen die voor hen geschikt zijn. Hierbij is de bodem, het vochtgehalte en het licht belangrijk. In een tuin plaatsen wij planten op plekken die ons geschikt lijken. Som is het nodig om voedingsstoffen toe te voegen voor een lange levensduur van de plant. We onderscheiden twee bemesting types;  kunstmest en natuurlijke meststoffen en ook hier in zijn veel verschillende soorten die van toepassing zijn voor verschillende soorten planten en de jaargetijden.

Periodiek onderhoud

Het onderhoud van uw tuin is een genot maar af en toe zou een helpende professionele hand handig zijn?

Bij Borkent Groen Totaal bieden wij je die hand. Wat denk je van een voorjaarsbeurt waarbij wij de tuin helemaal zomer klaar kunnen maken door vakkundig te snoeien. Of het onkruid wieden, het gazon te verticuteren en alles te bemesten. Zo gaat je tuin de zomer met een goede start te gemoed en is het oppakken van de verschillende tuintaken een stuk makkelijker. Naar wens kunnen wij in enige regelmaat of na afspraak de verschillende beurten doen die de tuin nodig heeft zodat je meer kan genieten van je tuin. 

Gazononderhoud

Het gazon is het groene tapijt van elke tuin en wat kan het een genot zijn. Maar een mooi groen gazon vergt ook onderhoudt. Denk aan bemesten, beluchten, verticuteren, maaien en het binnen de perken houden. Maar met een gazon kunnen we meer we kunnen er ook een bloemenrijk grasveld van maken of variëren in maaibeurten wat een tuin wilder maakt en zo interessanter wordt voor insecten en dus ook vogels aanlokt. Wil je weten wat er nodig is om je gazon mooi groen en strak te houden of hoe je je tuin om kan toveren tot een natuurlijk biotoop?

Fruitbomen

Fruitbomen worden al eeuwen aangeplant om hun vrucht, de mooie bloei en de bescherming tegen de elementen. Om ervoor te zorgen dat de fruitboom goede vruchten draagt is hierin een speciale snoei nodig waarbij je let op gewicht verdeling, ruimte en lichtinval in de boom. Een ander verschil is het snoeien van steen of pitvrucht bomen. De één snoei je in de winterperiode de ander juist als hij vol in blad staat. Bij Borkent Groen Totaal hebben we al jaren ervaring met het snoeien van de diverse fruitbomen. Maar niet alleen in de snoei, ook bij de aanleg van een boomgaard, of nog groter een voedselbos. Heb je vragen of ben je opzoek naar een professionele mening over je bomen?

Boomverzorging

Soms worden bomen te groot voor hun plek, verdringen andere planten of zorgen voor teveel schaduw. Maar ook buren kunnen hinder ondervinden van de boom, of de boom wordt onveilig en zorgt voor risico’s van mens en eigendommen. Bij Borkent Groen Totaal kunnen we je boom weer kleiner en veilig maken zodat de overlast verminderd wordt. Ook kunnen we bomen vakkundig verwijderen.